De fleste kender nok sølvfisken. Et lille sølvfarvet insekt, som trives meget godt på f.eks. dit badeværelse.

Nu Er der også mulighed for at få besøg af en fra dens familie, som er lidt større samt noget mere besværlig at komme til livs.

Skægkræet blev første gang set officielt i 2017 i Danmark, og lige siden har det lille sølvfarvet insekt absolut fundet sig rigtig godt til rette i flere og flere danske boliger.

Men har du først fået besøg af skægkræet indendørs, hvordan kommer du dem så til livs igen?

Identificer dyret

Første skridt i kampen mod skægkræ er selvfølgelig at finde insekterne og sikre sig at dit hjem faktisk er angrebet af skægkræ.

Skægkræ ligner til forveksling meget sølvfisken, som er et helt almindelig insekt i de danske boliger, som skægkræet er i tæt familie med. Hvis du er i tvivl, om din bolig er angrebet af skægkræ eller sølvfisk, skal du primært holde øje med insektets behåring – eller kontakte Hobro Skadedyr

»Den mest oplagte måde at se om det er skægkræet er at kigge efter nogle kraftige børster på dens hoved. De kan godt ses med det blotte øje, hvis du kigger tæt på.

Skægkræet afviger sig og så lidt fra sølvfisken ved at have nogle mørkere pletter på oversiden af dens kroppen.

Skægkræets udseende

Skægkræ er som voksen og udviklet typisk omkring 1 centimeter lang, men kroppen kan blive op til 1,8 centimeter. Dette er plus dens følehorn

Sølvfisken kan sagtens leve i tre år som minimum. 3 år er rigtig lang levetid for sådan lille insekt som Skægkræet er.

Skægkræ kan kendes på sit såkaldte skæg. Men et andet lige så vigtigt kendetegn er, at de tråde den har på halen er lige så lange som kroppen. Hos de små alm sølvfisk er trådene noget kortere, næsten halvt så lange som selve kroppen.

Skægkræ har også noget kraftigere kæber, det betyder de netop kan spise løs af den mad vi har i skabene og vi gerne vil undgå de går i.

Skægkræet er dukket op i hele Norden de seneste år og anses i dag som et skadedyr, da vi har problemet med de går i maden og det har økonomisk betydning for os.

Så skal du have Skægkræet til og flytte ud af din bolig igen, så kontakt os for et uforpligtende tilbud..