Hvad gør du, hvis du opdager væggelus?

Om du bor i lejlighed eller hus, er det vigtigt at begynde bekæmpelsen af væggelus så snart de er opdaget. Flere test har nemlig vist at væggelus sagtens kan flytte sig rundt i ejendommen, og af den grund gælder det om at begrænse spredningen af væggelus hurtigst muligt.

Hvis du bor i en lejet lejlighed, har du som lejer anmeldelsespligt til at anmelde angrebet af væggelus til udlejer. Herefter er det udlejers ansvar at sørge for bekæmpelse af dem.

Klør din hud og har du røde pletter ? Så kan det være et tegn på væggelus, måske har du også lige været på ferie, så er chancerne store for du har fået uønsket gæster med hjem. Væggelus er små insekter, og de typiske tegn er ekskrementer langs kanten på sengen, de er svære og slippe af med igen når de først er kommet. Alt tøj kan fryses ned i nogen dage og rummet skal sprøjtes med tågebehandling, hvilket vi selvfølgelig tilbyder her ved Hobro Skadedyr. Behandling for væggelus kræver to behandlinger med en uges mellemrum, vi anbefaler dog ved stort angreb at hele huset bliver sprøjtet og ikke kun det pågældende rum, da de kan have spredt sig til resten af huset med tøjet rundt når man sidder i feks sofaen.

Det skal du gøre før bekæmpelsen af væggelus

Inden vores bekæmpelse skal du rydde godt og grundigt op samt støvsuge, således at vi kan komme til. Du kan også flytte lidt rundt på møbler og evt sengeborde for at gøre det nemmere for os at komme til i alle hjørner. Lad endelig være med at flytte noget til andre rum i boligen, og derved få spredt væggelusene ud. Brug støvsugeren dagligt, men husk altid at støvsugerposen skal ligges i en lukket plasticpose og smides ud lige efter brug.

I svære situationer kan der være behov for at fryse eller varmebehandle møbler og senge. Alt det der skal smides ud pakkes i tæt plastikpose inden det forlader det aktuelle rum, så væggelusene ikke bliver spredt ud i flere rum.

Kontakt os for et uforpligtende tilbud